Tarifarea o obligatiune convertibila

Un obligatiune convertibila este un derivat hibrid cu caracteristici complexe embedded. Acesta permite un titular a converti o obligatiune actiunilor anumite (raport conversie) din stoc emise de aceeasi companie la un pret stoc prescrise (pret conversie). Besides, acesta are normal un apel încorporate (pune) optiunea care permite un emitent obligatiuni (detinatorul) a apela (vânda) spate it din suport (la emitentul) la o pre-decis apel (pune) pretul odata pretul stocul subiacente este peste (sub<) pretul greva pentru un prescris anumit timp, consecutiv, denumit în continuare o optiune pariziene. Pietele asiatice, are, de asemenea, o clauza refix care permite emitentului de obligatiuni a reseta pretul de conversie sub mai multe scenarii pretul pe bursa. Ca produs hibrid cu capitaluri proprii si fixe caracteristicile venit, obligatiune convertibila este sub un risc implicit, si ambele rate stocastice dobânzii si rolurile stochastice joace volatilitatea în evaluare sale.

Acesti factori face tarifare obligatiune convertibila complicat: unul metoda populara este sa alegeti doua sau trei factori importanti modelare, si adesea numeric calcul este aplicate pentru a rezolva aceasta problema, de exemplu, prin simulare Monte Carlo si copac binomiala. Totusi, ambele metode sunt consumatoare fie prea timp sau prea inexacte a satisface nevoile industriei financiare.

Tsiveriotis si Fernandes (1998) la hârtie lor "Valorizarea obligatiuni convertibile cu riscului de credit" publicata în Jurnalul valorii venit fix pretul obligatiune convertibila cu risc de credit via o metoda diferenta finit, prin împartirea în parti echitatea numerar-numai si, unde rate diferite reducere sunt utilizate. Aceasta metoda treptat devine standardul de evaluare obligatiune convertibila si larg acceptata de ambele industrie si mediul academic.

No comments:

Post a Comment