Financiar Definitii; R prin Z

Numarul vreodata crescânda a produselor investitii si servicii financiare în piata astazi poate fi derutant. Avem pus împreuna acest glosar de definitii financiare destinate sa va ajuta sa întelegeti unele dintre mai multe investitii comune si financiare termeni tu pot întâlni. consilier dvs. financiare poate explica aceste termeni mai complet si discuta cu dumneavoastra cele care sunt relevante situatiei dvs..

Rally - O crestere brisk urmatoarele un declin în nivelul pretului generala a piet
Record Data - Data la care trebuie sa fiti înregistrata ca actionar al unei societati pentru a primi un dividend declarate sau, printre altele, sa voteze privind afacerile companiei.

Rascumpararea Pret - Pretul la care o obligatiune poate fi rascumparat înainte de scadenta, la optiunea societatii emitente. valoarea Rascumpararea asemenea aplica pretul societatea trebuie plateasca apel în anumite tipuri de stoc preferat.

REIT - Real Estate Investment Trust, o organizatie similara unei societati de investitii în unele privinte dar concentrându exploatatiile sale în investitiile imobiliare. Randamentul este general liberale deoarece REITs sunt obligate sa distribui cât 90% din venitul lor.

Refinantare - Same as rambursare. titluri noi sunt vândute de o companie si banii este utilizat pentru pensioneze titlurilor existente. Obiect poate fi pentru a salva costurilor dobânzii, extinde scadenta împrumutului, sau ambele.

Inregistrati Bond - Un obligatiunii care este înregistrata pe carti societatii emitente în numele proprietarului. Ea poate fi transferate numai când aprobat de proprietarul înregistrat.

Inregistrati Competitiv Piata Maker - Membrii New York Stock Exchange care comertului pe podea pentru propria lor sau cont firma lor si care au o obligatie, când chemata catre un functionar Exchange, sa înguste un citat sau îmbunatatirea adâncimea de un citat existente prin licitatie propriile lor sau oferta.

Inregistrati Reprezentant - Cu barbat sau o femeie care serveste clientilor investitor al unui broker / dealeri. Într-un New York organizatie membra Bursa de Valori, o reprezentantului înregistrat trebuie sa îndeplineasca cerintele de schimb pentru a fundal si de cunoastere a tranzactiilor cu valori mobiliare. De asemenea, cunoscut ca executiv cont sau Broker Clientului.

Registrator - De obicei, o companie de încredere sau banca plateste cu responsabilitatea de a pastra evidenta proprietarilor de valori mobiliare unei corporatii si prevenirea emiterea a mai mult de suma autorizata.

Înregistrare - Înainte de o oferta publica poate fi facuta de titluri noi de o companie, titlurile trebuie sa fie înregistrate conform Legii Valorilor Mobiliare din 1933. O declaratie de înregistrare este depusa la SEC de emitent. Ea trebuie sa faca publice informatiile pertinente referitoare la operatiunile societatii, titluri, gestionarea si scopul ofertei publice. Înainte o garantie poate fi admise la relatiile pe un schimb nationale valori mobiliare, trebuie înregistrata sub Schimb Valorilor Mobiliare Actul de 1934. Cererea de înregistrare trebuie depusa cu schimbul si SEC catre societatii care emite valorilor mobiliare.

Livrare Way Regular - exceptia dispozitiilor contrare specificat, titluri vândute pe New York Stock Exchange sunt a fi livrate la broker Cumpararea catre broker vânzare si plata efectuata catre broker vânzare catre broker cumpararea ziua lucratoare treia dupa tranzactiei. livrare mod regulat pentru obligatiunile este urmatoarea zi lucratoare.

T Regulamentul - Reglementarea federale reglementeaza valoarea creditului care poate fi avansate de brokerii si dealerii pentru clientii pentru achizitionarea de valori mobiliare.

Regulamentul U - Reglementarea federale reglementeaza valoarea credit care poate fi avansata de o banca catre clientii sai pentru achizitionarea stocurilor enumerate.

Drepturi - Când o companie doreste sa ridice mai multe fonduri prin emiterea titluri suplimentare, acesta poate da actionarilor sai posibilitatea, înaintea altele, sa cumpere titluri noi proportional cu numarul de actiuni fiecare detine. Bucata de hârtie atesta acest privilegiu este numit un drept. Deoarece stocul suplimentare este de obicei oferit pentru actionari sub pretul pietei curent, drepturile au, de obicei o valoare de piata al lor si sunt activ tranzactionate. În majoritatea cazurilor ele trebuie exercitat într o perioada relativ scurta. Nerespectarea exercitarea sau vinde drepturi pot rezultat pierderea monetare titularului.

Lot Runda - O unitate de tranzactionare sau un multiplu acestora. Pe NYSE unitatea de tranzactionare este general 100 parts stocurilor si 1.000 dolari sau valoarea nominala 5.000 dolari în cazul obligatiunilor. În unele stocuri inactiv, unitatea de tranzactionare este 10 parts.

Scala Ordine - O pentru a cumpara (sau vinde) o securitate, care specifica suma totala sa fie cumparate (sau vândute) la variatiile de pret specificate.

Scripophily - Un termen inventat în mijlocul-1970 a descrie hobby de colectare obligatiuni antice, stocurilor si alte instrumente financiare. Valori sunt afectate de frumusetea certificatului si rolul emitentului în finante lume si dezvoltarii economice.

Seat - Un traditionale figura-de vorbire pentru un membru pe un schimb.

SEC - titlurile si Exchange Commission, stabilite de Congres pentru a ajuta la protejarea investitorilor. SEC administreaza Actul Valorilor Mobiliare din 1933, Valorilor Mobiliare Schimb Actul de 1934, Legea Valorilor Mobiliare Amendamente ale 1975, Trust ucenicie Actul, de Investitii Compania Actul, de Investitii consilieri Actul, si Public Utility Holding Company Actul.

Distribuire secundara - asemenea cunoscut ca oferind secundare. Redistribuirea unui bloc de stoc ceva timp dupa acestea au fost vândute de companie emitent. Vânzarea se manipulate largul NYSE catre o firma valori mobiliare sau grup de firmelor si parts sunt de obicei oferite la un pret fixe legate la pretul curente de piata din stocul. Obicei blocul este una mare, precum ar putea fi implicate în solutionarea unui imobil. Garantia poate fi enumerate sau nelistate.

Vanzator's Optiunea - O tranzactie speciale pe NYSE care da vânzatorul dreptul de a livra stocul sau obligatiuni oricând în o perioada specificata, variind de la zile lucratoare nu putin doua la maximum 60 de zile.

Bond Serial - O problema ca maturizeaza în parte la intervale periodice declarat.

Solutionarea - Concluzie unei tranzactii mobiliare atunci când un client plateste un broker / distribuitor pentru mobiliare achizitionate sau livreaza titluri vândute si primeste de la broker încasarilor din o vânzare.

Scurt Acoperirea - stoc Cumpararea a reveni stoc anterior împrumutate sa faca livrare pe o scurta vânzare.

Scurt Pozitia - Stocuri, optiuni, sau contracte futures vândute scurt si nu acoperite începând o data special. Pe NYSE, un intabulare este emis o data pe luna listarea toate chestiunile pe Schimb în care existat o pozitie scurta de 5.000 sau mai actiuni si aspecte în care pozitie scurta au schimbat prin 2000 sau mai multe parts în luna precedente. pozitie scurta înseamna asemenea suma totala a stoc un individ a vândut scurt si nu a acoperite, ca o data special.

Vânzare scurt - O tranzactie catre o persoana care crede o garantie va declin si îl vinde, desi persoana nu proprii orice. De exemplu: Sunteti instrui brokerul dvs. de a vinde scurt 100 parts al XYZ. broker dvs. împrumuta stoc astfel livrarea se poate face cumparatorului. Valoarea bani a actiunilor împrumutate este depuse de broker dvs. cu împrumutatorul. Devreme sau mai târziu va trebuie sa acopere ta vânzare scurt prin cumpararea aceeasi cantitate de stoc ai imprumutat pentru întoarcerea pentru creditor. Daca sunteti putut cumpara XYZ la un pret inferior decât tine l vândute pentru, profitul dumneavoastra este diferenta dintre doua preturi - nu numarare comisioane si impozitele. Dar daca aveti sa plateasca mai mult pentru stocul decât pretul ati primit, ca este suma pierderea ta. Stoc schimb si reglementarilor federale guverneaza si limita conditiile în care o scurta vânzare poate fi facuta pe un schimb nationale titluri. Uneori oamenii va vinde scurt un stoc acestea deja proprii în vederea protejarii un profit hârtie. Aceasta este stiu ca vânzare scurt împotriva caseta.

SIAC - Titluri Industrie Automatizare Corporation, o organizatie independenta stabilite de New York si Schimburi American Stock ca o filiala comun detinuta sa furnizeze automatizare, prelucrarea datelor, serviciile de compensare si comunicatii.

Scufundarea Fondul - Bani regulat anularea catre o societate rascumpere obligatiuni sale, obligatiuni sau stoc preferata din timp în timp specificate în ucenicie sau charter.

SIPC - Titluri Investor Protectia Corporation, care prevede fonduri pentru utilizare, daca este necesar, pentru a proteja numerar clientii "si titluri care pot fi pe depozit cu o firma membra SIPC în eventualitatea firma esueaza si este lichidata sub dispozitiile Actului SIPC. SIPC nu este o agentie guvern. Este o corporatie apartenenta non-profit creat, totusi, de un act de Congresului.

Specialist - Un membru al New York Stock Exchange care are doua functii primare: primul, sa mentina o piata ordonata în titluri înregistrat catre specialist. În vederea mentinerii o piata ordonata, schimbul asteapta specialisti sa cumpere sau vânda pentru contul lor proprie, sa un grad rezonabil, atunci când exista o disparitate temporara între cererii si ofertei; secunde, specialistul actioneaza ca broker un broker's. Când brokeri comision pe podea Schimb primi un ordin limita, sa spunem, cumpara la 50 dolari un stoc apoi vinde la $ 60 - acestea nu pot asteptati la postul unde stocul este tranzactionat pentru a vedea daca pretul atinge nivelul specificat. Ele parasesc pentru un specialist, care va incerca sa o execute în piata daca si atunci când stocul de scaderi la pretul specificate. La toate ori specialistii trebuie sa puna interesul clientilor lor "deasupra propriile lor.

Speculatii - angajarea de fonduri de catre un speculant. Siguranta principalului este un factor secundar.

Speculatorul - Unul care este dispus sa îsi asume o risc relativ mare în speranta de câstig.

Spin Dezactivare - separarea o filiala sau divizarea o corporatie la parinte sale prin emiterea parts într-o entitate corporative nou. Shareowners în mama primesc actiuni în noua companie proportional cu exploatatia lor originale si valoarea totala ramâne aproximativ aceeasi.

Split - divizia a actiunilor restante ale societatii, într-un numar mai mare de actiuni. Un split 3-pentru-1 de catre o companie cu 1 milion de actiuni aflate în circulatie rezultate în 3 milioane de actiuni. Fiecare titular al 100 parts înainte de ruptura 3-pentru-1 ar fi 300 parts, desi capital proportionala în cadrul companiei ar ramâne la fel; 100 parti de 1 milion sunt echivalentul de 300 de parti de 3 milioane. De obicei pleaca trebuie sa fie votat de catre directorii si aprobat de catre actionari.

Bursa de valori - o piata organizata pentru titlurile recomandate de centralizare a cererii si a ofertei pentru tranzactie a comenzilor de catre brokerii de membru pentru investitori institutionali si individuali.

Dividend rulant - dividendele platite în valori mobiliare, mai degraba decât în numerar. The dividendului sa fie actiuni suplimentare a societatii emitente, sau in actiuni a unei alte societati (de obicei, o filiala) detinute de catre companie.

Actionar de înregistrare - Un actionar al carui nume este înregistrata în evidentele societatii emitente.

Stoc de start futures - contracte futures pe baza indicilor de piata, de exemplu, NYSE Composite Indicele contracte futures.

Stock Ticker Simboluri - În fiecare Corporation ale caror operatiuni sunt raportate la NYSE sau ticker AMEX sau la NASDAQ a fost dat un simbol numar unic de identificare pâna la patru litere. Aceste simboluri abrevierea numelui complet corporative si pentru a facilita comerciale si de raportare ceas de buzunar. Unele dintre simbolurile cele mai cunoscute sunt: T (American Telefon & Telegraph), Xon (Exxon), GM (General Motors), IBM (International Business Machines), S (Sears Roebuck), si XRX (Xerox).

Oprire Limita Ordine - un ordin stop, care devine o ordine limita la pretul stop specificata a fost atins.

Oprire Ordine - Un pentru a cumpara la un pret mai mare sau vinde la un pret mai mic pe piata actuala. Ordine de stop cumpere sunt, în general folosit pentru a limita pierderile sau profiturile nerealizate pe a proteja o scurta vânzare. Ordine de stop vânzare sunt în general utilizate pentru a proteja profiturile nerealizate sau pierderea limita pe o exploatatie. Un ordin stop devine o ordine piata atunci când stocul vinde la nivelul sau peste pretul specificata si, astfel, nu poate fi neaparat executate la acest pret.

Denumire Street - valorilor mobiliare detinute în numele unui broker în loc de numele unui client se spune ca sunt transportate în "numele de strada". Acest lucru se produce atunci când valorile mobiliare au fost cumparate in marja sau atunci când clientul doreste de securitate care urmeaza sa fie detinute de catre broker.

Schimbarea - Vanzarea una de securitate si cumpere una similara aproape în acelasi timp, de a lua o pierdere, de obicei de vedere fiscal.

Emite - un grup de bancherii de investitii care subscrie împreuna si sa distribuie o noua emisiune de valori mobiliare sau un bloc mare de o problema restante.

Cercetare tehnica - Analiza pietei si a stocurilor pe baza cererii si a ofertei. A studiilor tehnician ale pretului, volumului, tendintelor si a modelelor, care sunt revelate prin trasarea aceste elemente, si încercari de a evalua efectele posibile ale actiunii de piata actuale asupra ofertei de viitor si a cererii pentru titluri si problemele individuale.

Oferta Tender - o oferta publica pentru a cumpara actiuni de la actionarii existente de o corporatie publica de catre o alta societate publica în conditiile specificate buna pentru o perioada de timp anume. Actionarii sunt rugati sa "oferta" (predare) exploatatiile lor de valoare a declarat, de obicei, la o prima de mai sus pretul curent de piata, sub rezerva participare la licitatie de un numar de minim si maxim de actiuni.

Treia piata - Comercializarea enumerate bursei valorilor mobiliare pe piata extrabursiera, de non-schimb brokeri membru.

Ceas de buzunar - Un sistem telegrafic, care ofera continuu ultimele preturi de vânzare si a volumului de tranzactii mobiliare pe schimburi. Informatia este fie tiparite sau afisate pe o banda care se deplaseaza dupa fiecare comerciale.

Timp de Valoare - Partea din o prima optiune, care este în plus fata de valoarea intrinseca.

Comerciant - persoanele care cumpara si vinde pentru conturile proprii pentru profitul pe termen scurt. De asemenea, un angajat al unei broker / comerciant sau institutii financiare care sa specializat în manipularea achizitii si vânzari de titluri pentru firma si / sau clientii sai.

Trading Post - Structura pe podea din New York Stock Exchange la care stocurile sau optiuni sunt cumparate si vândute.

Transfer - acest termen se poate referi la doua operatii diferit. De unul, livrarea de un certificat de stoc de la broker vânzatorului sa negocieze cumparatorului si juridic, transferul de proprietate, în mod normal realizat în câteva zile. Pentru un alt, sa înregistreze schimbarea proprietate asupra cartile Corporation de agentul transfer. Când numele cumparatorului este înregistrata, dividende, avize de întâlniri, procuri, rapoarte financiare si toata literatura pertinente trimis de catre emitent detinatorilor sale mobiliare sunt expediate direct la noul proprietar.

Transfer Agent - Un agent de transfer tine o evidenta a numele fiecarui shareowner inregistrat, adresa lui sau ei, de numarul de actiuni detinute, precum si vede ca certificatele prezentate de transfer sunt corect anulate si noile certificate emise pe numele noului proprietar.

Trezoreria rulant - stoc emise de o societate redobândit, dar mai târziu. Aceasta poate avea loc în cadrul companiei de trezorerie pe termen nelimitat, emise din nou la public, sau pensionari. stoc Trezoreria nu primeste dividende si nu are vot timp detinute de companie.

Rata de Cifra de afaceri - volumul de actiuni tranzactionate pe un an ca procent din total de actiuni listate la o bursa, remarcabila pentru o problema individuala sau detinute într-un portofoliu institutional.

Care stau la baza - de securitate pe care o are dreptul de a cumpara sau vinde în conformitate cu termenii unui contract de optiune.

Nelistate rulant - O garantie nu sunt listate pe o bursa de valori.

Pâna Tick - Un termen folosit pentru a desemna o tranzactie, întocmit la un pret mai mare decât tranzactia precedent. De asemenea, numit "plus-capusa." "Zero-plus-uri" bifati este un termen folosit pentru o tranzactie la acelasi pret ca si comertul anterioare, dar mai mare decât pret diferit precedent. În schimb, un bilet de jos, sau "minus" capuse, este un termen folosit pentru a desemna o tranzactie, întocmit la un pret mai mic decât comertul precedent. Un semn plus, sau un semn minus, este afisat pe parcursul zilei urmatoare la ultimul pret din fiecare stoc la post comercial de la etajul al New York Stock Exchange.

Variabila Anuitate - O viata în polita de asigurare prima anuitate (o cantitate serie de dolari) este imediat transformat în unitati de un portofoliu de stocuri. La dupa pensionare, polita de asigurare este platita conform unitatilor acumulate, valoarea de dolar de care variaza în concordanta cu performanta portofoliului de stoc. Obiectivul sau este de a pastra, prin investitii de valori, valoarea de cumparare a anuitate care altminteri este supusa eroziunii prin inflatie.

Volum - numarul de actiuni sau de contracte tranzactionate în securitatea sau o intreaga piata o anumita perioada. Volum este de obicei considerat în mod zilnic si o medie zilnica este calculat pentru perioade mai lungi.

Drept de vot - Dreptul actionarilor comune "sa voteze de stocuri în treburile unei societati. stoc preferate de obicei, are drept de vot atunci când dividendele sunt preferate în lipsa pentru o perioada determinata. Dreptul de vot poate fi delegata de actionar altei persoane.

De arestare - Un certificat care îi confera titularului dreptul de a achizitiona la un pret stipulat într-un interval de timp specificat sau perpetuu. Uneori un mandat este oferit cu valori mobiliare ca stimulent pentru a cumpara.

Când Eliberat - O forma scurta "atunci când, cum si daca emise." Termenul indica o tranzactie conditionata în securitate autorizate pentru emitere, dar nu înca efectiv eliberate. Toate ", atunci când elibereaza" tranzactiile sunt pe principiul "daca" temei, sa fie decontata daca si când securitatea reala este emis, precum si schimbul sau Asociatia Nationala a Valori Mobiliare normelor tranzactii sunt decontate.

Lucru Control - Teoretic, proprietatea 51 de procente din stoc vot societatii este necesara exercitarea controlului. În practica - si acest este deosebit adevarat în cazul o mare corporatie - eficiente de control uneori poate fi exercitata prin proprietate, individual sau catre un grup actionând în concert, mai mica de 50 suta.

Scriitor - O persoana care îsi asuma obligatia sa vânda (call) sau cumpara (pus) garantia subiacente la pret exercitarea o optiune's.

Randament - cunoscut si ca întoarcere. De dividende sau dobânzi platite de o societate exprimata ca un procent din pretul actual. Un stoc, cu o valoare de piata actuala de 40 de dolari o cota de plata dividendelor la nivelul 3.20 dolari este declarat de a reveni 8 la suta (3.20 dolari 40.00 dolari). , Randamentul curent pe unei obligatiuni este dat seama la fel.

Randament pâna la scadenta - Randamentul unei obligatiuni la scadenta sa tina seama de reduceri de pret de la sau prima peste valoarea nominala. Acesta este mai mare decât randamentul curent atunci când de obligatiuni este de vânzare la o reducere si mai putin decât randamentul curent atunci când de obligatiuni este de vânzare, la o prima.

Cupon James Bond ero - O legatura care plateste nici o dobânda, ci este de pret, în cauza, la un discount de la pretul de rambursare sale.

O lista completa a definitiilor financiare poate fi gasit de vizita http://www.slave2work.com/articles/financialdefinitions.html

No comments:

Post a Comment