Instrumente financiare derivate si importanta lor în gestiunea financiara internationala

De ceva cuvântul "derivat" este sinonima cu care este tot neregula cu pietele de capital, de comercializare de dragul de tranzactionare, nimic extravagant speculatii, de a face cu nevoile financiare ale oameni reali. Aceste sunt câteva dintre taxele variat împotriva este de derivat financiar dar ca o reflectie echitabil sau este acolo o parte mai moale pentru aceasta bestie aparent nerambursabile.

Originile contractelor derivate nu încep într-adevar, cu satisfacerea nevoilor de oameni obisnui
Remarcabil, cu toate acestea, mai mult de o suta ani ar trece în fata conceptului de hedging fata ar traduce de nevoile de productie si de comercializare produse în pietele financiare corespunzatoare. Piata Monetar International (IMM) a oferit în premiera mondiala straina contractului de schimb futures pe 31.12.1974. Înca o data aparitia acestor contracte derivate timpurii rezulta dintr-o nevoie de a stabiliza fluctuatiile valutare ca razboi mondial post II acord monetar international cunoscut sub numele de la Bretton Woods sa stricat.

Ca în fiecare strat nou de abstractizare construit pe straturi anterioare lumea tranzactionarea instrumentelor derivate crescut pentru a cuprinde mai multe aspecte si mai mult de pe pietele financiare. De exemplu, futures pe rate ale dobânzii au fost adaugate la futures valutare deja existente si futures pe aur cu înfiintarea futures pe bonuri de tezaur SUA în ianuarie 1976.

În ultimii 30 de ani tendinta a continuat cu complexitate ce în ce mai. Optiuni pe Futures de la începutul anilor 1980, urmat de swap OTC-si optiunile la mijlocul anii 1980 si continuând cu derivatele de credit în anii 1990 si derivatii de asigurare la începutul anului 2000's.

Ceea ce a început ca un mijloc simplu de hedging pretul de porumb a devenit o piata globala, care tranzactiile trilioane de dolari pe zi. Interactiunile si corelatiilor între pietele care au fost odata considerate separate, sunt strâns legate de azi, cu socurile legate de preturi clipocit de la o piata la alta. Dezvoltarea de sisteme informatice a fost cel mai important "enzima" fara de care nu ar fi fost posibil doar pentru pietele sa creasca.

În mod ironic, acesta este acum incapacitatea sistemelor informatice pentru managementul riscului pentru a tine pasul cu piete care îngradesc dezvoltarea în continuare. IT peisajului în cadrul sistemelor de cele mai multe banci de investitii este în prezent extrem de complex, cu multe sisteme diferite care interactioneaza în moduri care sunt dificil pentru o fiinta umana sa înteleaga. Armatele de specialisti software si consultanta mentine sisteme fragile "; daca aceasta nu este stricat nu-l repara" este mantra de multe. Dar un cuib de vipere sta ascuns, un web încîlcit de interconectare fragmentata si fragila, înseamna ca societatile de comercializare sunt vulnerabili la pierderi substantiale datorita deficientelor sistemului potential. riscul operational în cadrul sisteme IT are potentialul de a aduce prabusirea a firmei întregului. A venit timpul pentru banci multe pentru a face fata acestei probleme si aborda-o la nivelul radacinilor iarba. În loc de a adauga mai multe patch-uri si mai mult pe sistemele existente, investitii radicala este necesara pentru a curata si aduce un structurat, bine structurat în peisajul sistemelor de a fi.

No comments:

Post a Comment