Apelul institutiilor financiare islamice este în crestere

Ca ciudat ca s-ar parea ca exista institutiile financiare care beneficiaza de colaps financiare globale, în ultimele câteva luni institutiilor financiare islamice au fost raportare semnificative ridica in afaceri. institutiilor financiare islamice tot apel la musulmane si clientii non-musulmane deopotriva. Sa-mi acest lucru indica faptul ca mâna invizibila Adam lui Smith este în viata si de bine în pofida rapoartelor decesului acestuia. În orice sistem capitalist de functionare, în beneficiul fi
În scopuri ilustrative sa ne simplifica cauza a crizei financiare ceva si se concentreaza pe doua dintre motivele principale de criza globala a creditelor. Cauza prima este cresterea imensa în disponibilitatea si comercializare activa a derivatelor. Care acestea sunt instrumentele financiare a caror valoare deriva de pretul unui alt activ, numit baza. Prin ele însele aceste instrumente sunt foarte utile în managementul riscului financiar si, daca sunt aplicate corect, sunt un instrument foarte valoros în arsenalul la dispozitia managerilor de bani. Totusi, timp derivatele proiectat de stiinta racheta a industriei devenit tot complexe si opace. În multe cazuri hârtie detinute era nu numai foarte leveraged ci si improbabil sa fi garantate prin active fizice direct ci prin hârtie mai. Ca rezultat, bancile detinute tot titluri care erau îndepartata de activitati principale bancilor ", cu o crestere corespunzatoare a riscului.

Doua cauza de rontait de credit este lipsa de lichiditate. Pâna septembrie 2008, bancile erau destul continut sa imprumute reciproc în piata interbancara globale, adica bancile cu depuneri exces ar împrumuta numerar lor liber institutiilor care necesare depozite mai a sprijini foaie lor de echilibru. În schimb bancii creditoare primeste interes din banca împrumut. overnight Aproape faliment al New York bazeaza umflatura investitii paranteza banca Lehman Brothers, cauzate în nici mica masura prin supraexpunerea sale la unele dintre instrumente complexe derivate mentionate mai sus, pus capat acestei în mijlocul septembrie 2008. Lipsa rezulta lichiditatii în piata interbancara, bazata pe aversiunea riscul extrema bancilor mondiale care ar putea nu mai încredere coli fiecare celuilalt echilibru avut rezultatul nedorite de oprire asemenea economiei globale în piesele sale.

Islamica finantare este bazeaza pe un numar de principii fundamentale. Unul este ca face bani din banii, adica interes primirea, este interzisa. Un corolar a acestui fapt este ca, bancile sunt permise doar pentru a împrumuta împotriva garantie fizice. Orice tip de derivat, si aceasta include garantate titluri de creante care a cauzat o mare parte din prejudiciul initial la investitori la nivel mondial, sunt considerate ca hârtie titlurile cu sprijinul fizice, si prin urmare, sunt în afara limitelor pentru investitori plângere Sharia. Pe un nivel mai general institutiile islamice functioneze pe principiul parteneriatului. incapacitatea lor de a evalua cerintele debitori le-a ferit de cazuri, problema ipotecilor subprime din SUA. Pentru unii a fost prea evident ca aceste credite ipotecare mod exclusiv arrangers decât împarti riscul în rândul tuturor partilor implicate in afacere.

Interzicerea utilizarii de interes atunci când banii de creditare interzis bancilor islamice de la participarea la piata interbancara, lasând astfel situatiei lor de lichiditate nemodificate, iar nu care afecteaza operatiunile lor normala. institutiilor financiare islamice urmare, nu sunt expusi la criza de lichiditate la alte banci s-au trezit prinse in prin dependenta lor de pe piata interbancara.

Rezultatului generala este ca institutiile de a alerga pe principiile islamice, pâna în prezent erodate de criza bine si sunt în forma mult mai buna decât verisorii lor conventionala. Deponentilor, musulmana sau nu, sunt începutul pentru a vedea avantajele acestei abordari si sunt atrase de punerea activele lor cu aceste banci. Adaugati la acest fapt ca, de responsabilitate sociala a devenit o problema mare cu clientii bancii si bancile islamice sunt susceptibile de a continua caile lor câstigatoare. Ele nu se pot, si nu, de a investi fondurile clientilor lor în alcool, jocuri de noroc, pornografia sau tutun activitati conexe. Acest lucru creste recursul acestora dincolo elementele religioase unei audiente mai largi.

No comments:

Post a Comment