Euro Invazia

Acesta a fost declarat de mai multe si economie corpuri de iluminat finanta ca moneda euro a putut foarte bine sa fie principala moneda de rezerva viitoare, rastoarne dolarul american din pozitia sa de venerat. Nu mai putin de fostul presedinte al Alan Greenspan, si laureat al Premiului Mundell Robert au declarat ca unitatea unificat monetare a Uniunii Europene, ar reprezenta o provocare serioasa la moneda SUA.

Conceptul unei uniuni economice si monetare pentru tarile europene a fost în lucra
Astazi, moneda UE câstiga teren ca moneda internationala majora dupa mai putin de un deceniu de existenta. Este implicat în circa 37 procente din tranzactiile de pe pietele externe schimb si este a doua moneda de rezerva cele mai frecvent loc dupa dolarul american, care constituie un sfert din rezervele mondiale. Se crede ca euro mostenit puterea de la marca germana Deutsche, care a ocupat, de asemenea, o pozitie similara dupa al doilea razboi mondial.

Moneda euro se dovedeste a fi mult mai mare decât predecesorul sau, desi, deoarece marginile sa devina un valutare majore în comertul cu petrol. Perioada cea mai îndelungata, exclusiv uleiul a fost tranzactionate în dolari SUA. Desi euro si yeni au fost câstiga treptat de acces, a comertului cu produse petroliere este înca dominat în principal de moneda americana. Speculatii loc vânzarile de petrol în euro la 30 la 40 la suta.

Una dintre dificultatilor tehnice legate de instituire a unui exprimate în euro sistemul de comercializare a petrolului este absenta unui sistem de tarifare standard sau un marker pe baza de ulei de euro. Pâna în prezent, cele trei markerii de ulei în industria anume Vest Texas Intermediate, Norvegia Brent, si EAU Dubai brute sunt in dolari.

În 2005, sa semnalat faptul ca Iran a fost pus de planificare pentru o bursa de petrol care ar comertul petroliere, petrochimice si gaze în monede ne-dolar, în special euro. Aceasta ar institui un marker ulei patra care va deschide calea pentru un sistem de tranzactionare exprimate în euro. Mai multe date au fost stabilite de deschiderea bursei, lansarea în sine, dar a fost amânata în repetate rânduri. Iranul a împinse înainte cu propriile rezerve valutare diversificarea si a acceptat, desi moneda euro si yenul japonez ca plati pentru exporturile sale de petrol.

Ca de acum, euro ramane puternic pe piata valutara, deoarece au început aprecierea în anul 2000. Ea nu a scazut sub paritatea cu un dolar din 2002, desi acest lucru poate fi creditat la deprecierea intrinseca a monedei din SUA. De asemenea, ajuta ca Banca Centrala Europeana (al BCE) este de bronz pentru ratele dobânzii creste la contra inflatiei.

Puterea relativa a monedei euro a provocat temeri unei scaderi a exporturilor europene ca bunuri de Statele Unite sa devina mai ieftine si astfel, mai atractiv. Au fost plângeri oficiale si solicita Statelor Unite sa faca ceva în legatura cu care se încadreaza de dolar, dar BCE însasi arata în prezent nici un semn de reducere a ratelor dobânzii pentru a compensa rata euro schimb.

Între timp, natiunile euro sau zona euro au crescut din anul 2001. În ianuarie 2007, Slovenia a aderat la zona euro si pe 2008, Malta si Cipru sunt setate sa urmeze acest exemplu. celelalte tari est-europene sunt, de asemenea, cu scopul de a adopta moneda euro ca moneda oficiala dar înca se mai lupta sa îndeplineasca standardele de aderare.

No comments:

Post a Comment