UE si Grecia - Este timpul Running Out Pentru Grecia?

Provocari

Greciei este un membru al Uniunii Europene. datoriei sale nationale în prezent ridica la aproximativ 300bn de euro ($ 400bn). Acest lucru este considerat excesiv si, ca urmare, potentialii investitori sunt reticente în a împrumuta tara mai de bani. Cei care nu da o prima mai mare a cererii. Aceasta situatie neplacuta este deosebit de problematica în Grecia trebuie sa refinanteze mai mult de 50bn euro (66.7bn $) in datorii pentru anul 2010.

În urma împrumut guvernelor "excesiv din< ultimii ani tara dedat la un chef de cheltuieli care au pus o tulpina semnificativ asupra economiei. Acest lucru este cu cheltuielile publice si a salariilor din sectorul public furios scapat de sub control. Împreuna cu colapsul financiar global care tara a fost inadecvat pregatite pentru a gestiona, realitatea economica stabilit inch tara în ultimele doua luni a fost bat pentru a gasi cai de salvare de la sine datoriei sale excesive. deficitul bugetar este considerata ca fiind foarte ridicat în cadrul UE (Uniunea Europeana) standardele. Deficitul bugetar al Greciei a crescut cu aproape 13 la suta a Produsului Intern Brut.

Saptamana trecuta, zona euro a aprobat detaliile unui pachet de 30 miliarde euro ($ 41bn) împrumut de urgenta a le ajuta sa iasa din criza datoriilor. Grecia nu a indicata, daca se vor accepta finantarea din UE / FMI (Fondul International Monetar).

Cu toate acestea, din cauza masurilor necesare, care sunt de asteptat sa urmeze împrumut, guvernul grec nu doreste sa accepte pachetul de finantare si tânjeste pentru un pachet de masuri de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar.

Atena este constient de faptul ca conditiile pentru acordarea acestor credite se poate dovedi dificil punitive si sa înghita. Acest lucru ar putea traduce intr-o recesiune prelungita masura în care contractele economia si consumatorii salva. Guvernele nu le place acest lucru. Grecia a aratat reticenta pentru a aduna datoria suplimentare si prefera sa mearga pe bulevardul de impozite au crescut si se taie cheltuieli masive. Tara spera ca un pachet larg de masuri pupa economice ar trebui sa ofere asistenta pentru a reduce nivelul datoriei si sporirea încrederii în datoria guvernului sau.

Unii observatori sunt de acord ca piata pozitia UE cu privire la Grecia a fost un dezastru.

Aceasta este o probleme grave de suveran datoriilor care necesita o atentie serioasa. La începutul anului au existat unele negare din partea liderilor UE de gravitatea criza din regiune, cu Germania si Franta cotitura un orb ochi. În timp progresat, a devenit evident Grecia nevoie de dreptul de stimulare fiscala si monetara sa-l absolv de problemele acesteia.

costurilor îndatorarii a ramas o preocupare majora ca investitorii ramân sceptici ca programul guvernului grec de a reduce cheltuielile si cresteri fiscale, va fi suficient pentru a restabili încrederea. Acest program este fiind ostracizate acasa. urmatorul plan Greciei pentru bucatile de buget, a existat o serie de proteste pe scara larga publicului. Doua sindicate proeminent în tara au identificat taieturi austeritate ca "anti-populare" si "barbar".

Greciei a prezentat planurile de a reduce deficitului la 8,7 procente în 2010, si la 3 procente sau mai putin de 2012. Pachetul austeritate aprobat este o încercare a salva 4.8bn euro ($ 6.4bn). Masurile luate include o înghetarea îl plateasca lucratorilor sectorul public ", o majorare a impozitelor si o crestere a vârstei de pensionare medie pentru a atenua problemele de lichiditate în sistemul de pensii. De asemenea, exista o propunere de crestere a preturilor de benzina. Aceste ar putea traduce in tara ridicarea banilor de la sine, mai degraba decât se bazeaza pe asistenta financiara din zona euro si Fondul Monetar International.

Suveran Evaluari

Grecia pare sa au scazut off art.hot stânca si restul "PIIGS" (Portugalia, Irlanda, Italia, si Spania) uite înfiorator vulnerabile. Pe frontul de moneda, moneda euro a slabit fata de cosul de valute majore, inclusiv de dolarul SUA. Plus, rata la care guvernului grec împrumuta bani pe pietele de capital internationala a augmentata.

urmatoarea plata Grecia pe datoriei sale suverane devine datorate mai. si are nevoie sa plateasca aproximativ 11 miliarde euro ($ 15 miliarde) sa îsi îndeplineasca angajamentele sale financiare. În efortul a ridica banii, succesul sale în licitarea una 1.2 pachet euro miliarde facturilor trezorerie saptamâna trecuta ajutat încrederea câstig printre investitori. Este micsorat presiunea de a cere partenerilor sai din zona euro si FMI pentru ajutor. Aceasta pare o scurta stabili pe termen lung cu speranta nu va avea nici o alegere, ci pentru a profita de pachetul de împrumut propus de zona euro si FMI.

Saptamâna trecuta, vazut datoria Grecia guvern jos-clasificate de agentia de rating Fitch, din BBB + la BBB -. Acesta din urma (BBB-) Evaluarea este demn de remarcat, ca acest lucru este cel mai mic rating care îndeplineste criteriile ca o investitie de obligatiuni de gradul de Fitch. Presiunea este pe. O downgrade suplimentare prin Standard & Poor si Moody's putea fi ruinator pentru Grecia ca case mai influenti investitii vor fi reticenti sa investeasca în bonuri de tezaur lor. Grecia este evaluat prezent BBB + de Standard & Poor si A2 de Moody's.

Împrumutul pachetul

Înca de la început, sperantele UE de salvarea afara Grecia parea pierdut, pâna când FMI intervenit si a promis finantare. Situatia devenea complicate în urma reticenta UE pentru o cautiune. Aceasta pozitie cu UE nu bode bine pentru credibilitatea lor. Rezultatul probabil este o criza similar care va avea un efect clipoci în Italia, Spania si dincolo.

UE a fost obligat sa actioneze dupa ce propunerea initiala a unui pachet de 22bn sprijin euro, au convenit sa martie, nu a convinge investitorii ca Grecia va avea sprijinul aliatilor lor zona euro. Lipsa de precizie a planului stânga investitorii convinsi ca zona euro va veni pe deplin la salvare. Cea mai recenta oferta (30 miliarde euro) este pur si simplu o mai detaliate, precum si o versiune îmbunatatita a ambalajul original care cuprinde unui program de finantare pe trei ani la rata a dobânzii de aproximativ 5 la suta, mai mica decât rata guvernului grec ar fi pentru a compensa investitorii de pe piata deschisa.

Aceasta suma poate fi suficient pentru a împiedica Grecia de la obligatiile pe termen scurt, ci pe termen lung problema rezolvare a crizei datoriei înca ramâne. Acesta ofera guvernului grec respiratie spatiu in intermediara dar nu reuseste sa rezolve problemele pe termen lung. Vedere mea este ca potentialii investitori percep înca economiei grecesti ca slabe si cu timpul, Grecia va veni "palaria în mîna" catre UE asking pentru finantare bailout suplimentare.

Presupunând toate este continuta merge înainte, o problema majora pentru Grecia va fi cum sa remodela datoriei suveran când primejdie actual a diminuat.

Domino Efectul

Întrebari despre niveluri înalte de îndatorare în Grecia si granitele sale au ridicat sprâncenele la nivel mondial. Problema în regiune: datoriei surging, capitalismul saraci, institutiile financiare sedinta pe o multime de active care nu pret poate fi estimat si slabiciunea continua cu euro. De asemenea, regiune ar putea sa fie pozitia într-o recesiune a stagnat din cauza crizei financiare in spirala Grecia scapat de sub control. Teama este un "L" recesiune în forma (prelungit), care pot diminua piete o perioada mai lunga.

Aceste tari au a contracta economia lor sa putea satisface expunerii lor datoriei suveran. Dincolo de Grecia sunt Portugalia, Irlanda, Italia si Spania, care pare sa aiba pasive acelasi. Acestor tari se confrunta cu o contractie sincronizate, care necesita o actiune politica puternica sa limiteze problema.

Decizia de FMI sa intervina în ceea ce priveste Grecia, în fata UE, au aratat o slabiciune distincte în interiorul Uniunii Europene. Nu parea sa fie un impas politice în cadrul UE în Grecia ca urmare a problemelor fiscale si monetare care sunt raspândite prin state membre saisprezece ani. În timpul crizei mondiale financiare recente, UE luptat pentru a gasi o abordare cuprinzatoare în confruntarea cu criza din acest motiv. Ce e mai mult, nu exista un buget nominale pentru bloc. Care ridica miza pentru care nu au un plan comun în caz de dezvoltare a unei crize financiare majore care se produc în statele membre.

Nu exista anxietate ca problemele Greciei in pietele financiare internationale vor incita un efect de domino asupra altor membri slabe ale zonei euro. Aceste tari sunt întâmpina dificultati de echilibrare conturile lor. rating al Portugaliei de credit, a fost recent declasificate de Fitch de la AA la AA. Datorita deficitele masive fiscale în regiune, aceste tari se confrunta un rating declasat pe ratingurile lor suverane care va face dificil sa ridice bani în pietele internationale.

ratingurilor suverane pare a fi fisurarea fondul crize financiare în regiune. Exista posibilitatea de insolvabilitate în unele dintre aceste tari si acest lucru este pericolul.

No comments:

Post a Comment