Încrederea în pietele financiare - Grea sa creeze, usor de a pierde

Când a fost întrebat care este cel mai rau lucru care se putea întâmpla cu economia, germana people inflatiei raspuns si raspunsul somajului americani. Aceasta diferenta este adânc înradacinata în experienta celor doua tari în timpul vremuri turbulente economice dintre cele doua razboaie mondiale. Germania experimentat ceea ce este considerata înca a fi una dintre perioadele mai rau inflatiei din toate timpurile si populatia SUA a fost traumatizati de cerul somaj ridicat. Aproape un secol mai ta
Ca experientele negative afecta asteptarile si comportamentul fost confirmat recent într-un raport de cercetare pe baza datelor de la Bulgaria. Bulgaria este o tara mica este sudul Europei, unul de sateliti sovietici, care a început de piata si reformele politice la începutul anilor 1990. A fost însa prea dornici sa liberalizeze sistemul sau financiar si prea lenta pentru a reforma economia reala. Guvernul a acordat credite întreprinderilor importanta politica si coruptia contribuit la acumularea de datorii proaste în sistemul bancar. Prin 1996, situatia a fost greu de stapânit si o mare parte a sistemului bancar imploded. Multi oameni au pierdut economiile lor de viata.

Doisprezece ani mai târziu, 5 2008, o agentie nationala de votare realizat un sondaj investigheaza daca experienta din 1996 afecteaza modul în care oamenii s-au gândit la sistemul financiar. The sondaj cerând cetatenilor daca o criza bancara este probabil în urmatorii 1-5 ani. De asemenea, sondajul a întrebat daca respondenti si prietenii lor sau de familie au pierdut banii în timpul crizei din 1996. Obiectivul a fost pentru a vedea modul în care experientele raportat la aceasta întrebare afecteaza asteptarile cetatenilor cu privire la o noua criza. Studiul a constatat ca doar o treime din bulgari exclus posibilitatea unei crize bancare, în timp ce o treime crede ca o criza este posibil sau, foarte probabil. Acest lucru este remarcabil, deoarece Bulgaria a avut foarte mare succes a reformelor în sistemul sau financiar si economia sa.

Cu toate acestea, studiul a constatat ca aceasta criza 1996 înca cântarit foarte mult pe mintea respondentilor. Persoanele care au suferit o pierdere de mare în 1996 au fost aproape 50 la suta mai multe sanse sa se astepte o alta criza. În mod evident, trece printr-un eveniment traumatic financiare a efectelor pe termen lung asupra încrederii oamenilor în stabilitatii sistemului financiar. În plus, încrederea incomplete afecteaza comportamentul. People mentionat în repetate rânduri lipsa de încredere ca unul dintre principalele motive pentru care nu deschiderea unui cont bancar, scoaterea de credit sau de a investi în piata de valori.

Ne-ar vedea în acelasi sens în SUA? Cât de mult ar dura pentru cei care au pierdut 50 la suta din portofoliu pensie si 20-30 la suta din capitalul social în casele lor pentru a deveni investitori entuziasti din nou? Analiza din Bulgaria, sugereaza ca poate dura ani de zile si, eventual, zeci de ani. Un motiv în plus sa evite un colaps al sistemului financiar. Raportul complet ao pune sub forma unui document de cercetare de la Departamentul de Economie din Georgia State University din Atlanta, în Statele Unite

No comments:

Post a Comment