Un abecedar scurt concisa asupra ratelor dobânzilor

Mai întâi, ce ratele dobânzii este vorba si de ce este importanta atât pentru economia si deciziile de afaceri?

Exista o vorba veche ca banii face ca lumea merge din jur. În jargonul economice care acest lucru nu este tocmai corect. De fapt, acesta este costul de bani care face ca lumea du-te in jur, si acest cost de bani se reflecta în nivelul ratelor dobânzii. Întrucât nivelul ratelor dobânzii nastere, afaceri si investitorii cererii o mai mare rata-de-randamentului investitiilor capitalul
Cu o asemenea importanta atasat la ratele dobânzilor, nu Federal Reserve Board (Fed) de control într-adevar nivelul lor? Pentru simplificare, trebuie sa ne diferentia între ratele pe termen scurt si pe termen lung. Ratele dobânzilor pentru valori mobiliare care matur în mai putin un an ar fi considerata termen scurt, timp ce ratele dobânzii la valori mobiliare care maturi în peste 10 ani ar denota ratele termen lung.

Fed prin politicilor sale piata deschisa are un impact puternic asupra ratelor dobânzilor pe termen scurt, anume federale fondurile rata si fratele sale, trei luni Trezoreriei rata factura. Federal Rata fonduri este o rata overnight la care bancile împrumuta reciproc.

Ratele dobânzii pe termen lung, cu toate acestea, sunt stabilite mai mult de piata decât de catre Fed. Aceste rate reflecta asteptarile oamenilor "a cresterii economice, atât reale, cât si inflationiste. Când un om de afaceri emite o obligatiune de 20 de ani care genereaza dobânzi de 10% pe an el este presupunând ca fondurile pot fi mod profitabil investit într-o întreprindere câstiga semnificativ mai buna decât 10%. Daca acest nu este atât, de ce împrumuta banii putin 10%?

Miscarea ratelor dobânzii poate sa ne dea un indiciu cu privire la directia viitoare a economiei. Ea nu are nivelul absolut al rate pe termen scurt sau pe termen lung, care este importanta - acesta este raspândit între ele. De exemplu, daca obligatiunile pe termen lung Trezoreriei sunt obtinerii de 5% si a facturilor de 90 de zile de tezaur sunt obtinându 2%, atunci raspândit este trei puncte procentuale.

Ca FED strange-sus pe oferta de bani, ratele pe termen scurt va urca mai repede decât ratele pe termen lung. Daca ratele dobânzii pe termen scurt a începe sa urce mai sus ratelor pe termen lung (cum sa intamplat in l979, l980, l981, iar în anul 2000), aceasta se un semn de avertizare timpurie, care economia va fi încetinirea semnificativ - care intra, eventual, o afacere de recesiune .

Ca acest lucru se întâmpla, ar fi mai bine sa va reduceti nivelurile datoriei pe termen scurt si sa înceapa sa reconstruiasca de lichiditate. incetiniri economice sau recesiunile pot fi ori de oportunitati mare, dar numai pentru cei care au resurse. Viitorul apartine rapida - de lichiditate este Regele!

No comments:

Post a Comment