Cum sa Evitati phishing

Phishing înselatoriilor sunt un tip de înselaciune pacalirea care implica un utilizator unsuspecting în divulgarea de informatii în considerare, în scammer. De obicei acest lucru se întâmpla atunci când scammer trimite un e-mail, deghizat ca o legitime de afaceri, de obicei un fel de institutii financiare. Mesajul va arata oficiale, incluzând grafice oficiale din afacerile legitime care este copiata. Si mesajul va contine în mod normal, un fel de stiri triste, ca detectarea activitati suspecte î
Cititorii vezi mesajul oficiala viitor, sunt îngrijorati de mesaj, si imediat faceti clic pe link sa ia masuri, cum ar fi disputa taxe false pe un card de credit, sau încercati pentru a obtine un cont de re-deschis care a fost temporar închise. Tineti minte ca exista cu adevarat sunt nici acuzatia falsa de credit, sau contul nu a fost închis. Dar cititorii sunt îngrijorati, astfel încât acestea sa faceti clic pentru a repara situatia.

Acestea vor fi luate la un site foarte oficial cu aspect ... cea care arata exact ca pe site-ul reala a afacerii înselatorii cibernetice sunt de copiere. De exemplu, daca sustine scammer ca contul tau PayPal au fost temporar suspendata si ca aveti nevoie clic pentru 'aici' la spre login si sa corecteze aceasta situatie, ecran la care vor fi luate va arata exact ca site-ului oficial Paypal. Acolo, cititorul "logs înauntru", introducând lor de conectare si o parola pe ecran. Odata ce informatii este trimisa, a scammer apoi a capturat de conectare al cititorului si parola. (Formularul nu a fost cu adevarat o forma de logare, dar o forma a stoca si parola de login în baza de date a scammer pentru utilizare ulterioara.)

Deci, cum poti evita aceste înselatoriilor inteligent de tip phishing?

Este simplu.

Niciodata, niciodata, faceti clic pe niciodata pe un link de la un e-mail.

Sa presupunem ca ati primit o e-mail care pare ca este de la compania ta specifice carte de credit, care sa ateste ca niste acuzatii frauduloase au fost detectate si au nevoie de tine la "confirma" ca tarifele nu sunt a ta. Nu faceti clic din e-mail!

Daca sunteti cu adevarat îngrijorat de continutul mesajului, de ce nu apela doar numarul de Customer Service de pe spatele cardului? Sau autentificare direct (nu prin click pe un link) la site-ul. Toate institutiile financiare, sau de locuri cum ar fi Paypal si eBay, au sisteme interne de mesaje. Daca doresc sa primiti un mesaj de important, ele trimite it la casuta postala, de asemenea.

Protejati-te de escrocheriile de phishing niciodata ..., vreodata, faceti clic pe un link din interiorul unui mesaj de email pentru a raspunde la un mesaj de afaceri.

No comments:

Post a Comment