Cum California ar putea transforma strazi sale în Dolari

California dispune de peste 17 miliarde dolari în depozite la banci, care au a refuzat sa onoreze strazi, sa, fortându-legislatorii sa accepte reducerea crippling buget. Aceste masuri austeritate sunt inutile. Daca stat erau sa depuna bani sale în bancii sale propria stat, ar fi putut suficient credit a rezolva criza bugetul cu fonduri a cruta.

"" Noi face bani modul demodat, "a declarat Arta Rolnick, economist sef al Federale Minneapolis Reserve. "Am imprimare." Care functioneaza pentru banc
Problema era ca majoritatea bancilor refuzat sa onoreze strazi, cel putin dupa 24-07. "Au spus ceva despre nu doresc sa permite legiuitorul stat disfunctionale," observa un San Diego scriitor Uniunii-Tribune personalului, "care este fel de amuzant ca guvernul federal a fost posibilitatea sectorului disfunctionale financiare pentru aproape un an."

Pe 21 iulie, legislatorii din California au fost puternice armate un acord de tentativa la reduceri bugetare, o miscare fortata, care a fost numit "dureroase" de catre presedintele Adunarii si "devastatoare" de catre directorul executiv al statului California, Asociatia Judete. Reducerile implice pierderi mai munca, sângerare mai fondurilor scoala, închidere mai de facilitati. Worse, acestea nu va rezolva criza bugetul termen lung. economiei Statul este preconizeaza sa continue sa deterioreze împreuna cu veniturile sale. Dar fara bancile sa onoare strazi statului, California nu are timp sa negocieze sau explora alternative. Nu exista repara "rapid", spune UCLA profesorul Daniel Mitchell.

Sau e acolo?

MAI MULTOR WAY a rezolva o CRIZELOR BUGETUL

Printre bancile respingere strazi California sunt sase de interes special: Citibank, Uniunea Banca, Banca ale Americii, Wells Fargo, US Bank, si Westamerica Banca. Aceste banci sunt interesante deoarece sunt sase din bancilor sapte depozitarului în care statul California depozitelor prezent bani sale. (The saptea este Banca Occident, care loial spus ar accepta strazi nesfârsit.)

Bancilor opereze în temeiul carte federale sau statale ca le acorde drepturilor speciale si privilegii. bancile Chartered sunt dotate cu un cadou care pastreaza pe oferirea: acestea pot "pârghie" valoarea depozitelor lor în oriunde zece-treizeci ori ca suma în împrumuturi dobânda. Acest efect "multiplicare" este atestat de multe autoritati, inclusiv Presedintele Obama însusi. El a spus într-un discurs la Universitatea Georgetown on Aprilie 14:

"" [O f] ara exista o multime americanilor care understandably cred ca banii guvern ar fi mai bine cheltuit mergând direct la familii si întreprinderi loc de bancilor - "unde's bailout noastre?," Ei cere - adevarul este ca un dolar de capital la o banca poate rezulta efectiv în opt sau dolari zece împrumuturi familiilor si întreprinderi, un efect multiplicator care pot duce final la un ritm mai rapid de crestere economica. "

Combina acest lucru cu un alt fapt interesant: în conformitate cu raportul Trezorier California, din luna mai 2009, statul a depozitelor agregate si a investitiilor de peste 55 miliarde dolari. Din aceasta suma, 1100000000 dolari avut loc în conturi de depozit cererii (conturi non-dobânda permitând depozite nelimitat si retragerile) si 16500000000 dolari fost în conturile ACUM (conturi dobânda permitând depozite nelimitat si retragerile). Potrivit biroul Trezorierul lui, depozitele non-dobânda cererii sunt tinute la bancile sapte depozitarul numit anterioare, timp ce conturile ACUM sunt tinute la Citibank si Banca Uniunii. Aplicarea unui efect de multiplicare "celor zece la suma totala pe depozit la aceste sapte banci (17.6 miliarde dolari), bancile au colectiv capacitatea de a face 176 miliarde dolari în împrumuturi. La 5%, 176000000000 dolar poate genera 8800000000 dolar în interesul pentru bancile.

Decât Rezultate recunostinta lor prin piston, totusi, sase bancilor sapte depozitarului au refuzat sa onoarea strazi California. Worse, trei din aceste sase primit efectiv bailout bani federale de la contribuabili, ceva care a fost presupune facuta pentru a mentine de credit curge la statele si cetatenii lor. CITIBANK primit 45 miliarde dolari în bani bailout, Wells Fargo a primit 25 miliarde dolari, iar Bank of America primit 45 miliarde dolari, nu mai vorbim garantii de 300 miliarde dolari pentru Citibank si 118 miliarde dolari pentru Bank of America. Când Guvernatorul Schwarzenegger cerut o garantie împrumut pentru un $ simpla 6000000000 a consolida rating California credit, pe alta parte, el fost transformat jos. Californienii alcatui o optime din populatia tarii.

Când recursul statului pentru ajutor a fost respins catre bancile, California stat Trezorier Bill Lockyer sa declarat "dezamagit." El si alti lideri stat trebuie sa arate dezamagirea lor cu picioarele lor. California putea trage depozitele acestuia la acestor banci depozitarului refuzând strazi sale si le puneti schimb, în bancii sale propria stat, urma plumb din North Dakota, care are acum singura banca stat în tara. Configurati în 1919 sa scape Wall pradatorilor Street, Banca Dakota de Nord a fost generatoare scazute-interes credit pentru stat si rezidentilor sai pentru aproape un secol. Dakota de Nord este una din doar doua state (împreuna cu Montana) prezent masura sa îndeplineasca bugetele lor.

Un banca de stat ar putea fi rapid-urmarite în functiune în o chestiune de saptamâni. Cu peste 17000000000 dolar disponibile pentru depozit în banca propriu, California ar putea crea 170000000000 dolari sau mai mult în de credit - suficient nu numai sa îndeplineasca deficitul bugetul ci sa fond multe alte proiecte mult de necesare; si degraba decât hranirii unei nerecunoscator Wall Street, profiturile bancii ar întoarce la starea si oamenii sai.

No comments:

Post a Comment