Costuri ascunse - Pilda celor geam spart

Deseori, asociatii de afaceri va contine costuri ascunse, o actiune care parea benefic si profitabil poate transforma, uneori, dintr-sa coste bani afaceri decât ceea ce face pentru el. "Parabola al Broken Window" fost conceptualizat de Frederic Bastiat si este o fabula citata de catre economisti a portretiza consecinte neintentionate. În fereastra pilda un comerciant este rupta de un baietel, initial exista o simpatie pentru magazionerul dar în curând oamenii vad cum geam spart face de lucru pen
Exista interpretari diferite din parabola, cu toate acestea, el ne ofera o ilustrare baza a modului în care lucrurile poate dovedi a fi diferite de modul în care initial a aparut. Un studiu în Regatul Unit începutul acestui an raportate cum companiile sunt confrunta costurilor ascunse cauza personalului comportamentului momentul accesarii internet la birou. Sondaj de Vodafone aratat ca multi membri personalului admise la vizitarea de situri social networking sau uitam videoclipurile online. Sondajul arata incompetenta politicilor de securitate companiilor "si cum ar putea expune retelelor lor corporative la virusi si malware. Astfel, utilizarea internet la munca ar putea parea benefica pentru angajatorilor deoarece ofera o gama larga de resurse pentru personalului, dar poate în fapt dovedi detrimentul si crea eventual costa mai mult pentru afacere.

Pentru cei în procesul a Companiei formationwho sunt considerare încorporeaza utilizare a internetului pentru lucratorii în structura activitatii lor, aceste tip de costuri ascunse trebuie administrat serios consideration. Aici în Irlanda, un sondaj efectuat de munca consultanta lege firma Peninsulei Irlanda sustinut muncitorii irlandezi petrece aproape doua ore si jumatate verificarea si trimiterea de emailuri personale si navigarea pe net schimbul doing operei sunt platite pentru.

No comments:

Post a Comment