Dolari ta de argint Ike - cât de mult este merita?

Deci, ati dat peste un dolar Ike, iar acum doriti sa aflati cât de mult merita. Ei bine, ati ajuns la locul potrivit. Identificarea valoarea oricarei monede este foarte important. Facând acest lucru, puteti fi sigur ca moneda va sunt de vânzare este în valoare de suma platita. Se poate ajuta, de asemenea atunci când sunteti de cumparare monede, ca stiind valoarea va va asigur ca sunt obtinerea merita banii, si nu sunt de plata pentru monedele overpriced.

Dar, înainte de a intra în care, iata
Pe parcursul 1971-1978 ani, guvernul american a emis afara de dolarul Eisenhower. A fost primul dolari care nu face uz de un metal pretios. Într-adevar, a fost compus din 100% cupru, cu strat de exterior compus din cupru 75% si 25% nichel.

Dar, au existat de asemenea probleme de argint-cupru lansat de catre guvernul SUA. Aceste probleme de argint-cupru, sau ceea ce noi numim Ike de monede de argint de dolari, au fost deosebit de batute în scopul de a vinde la colectionari. Ele au fost batute la San Francisco, la ani 1971, 1972, 1973, 1974 si 1976. Aceste monede au fost fie dovada (brun Ikes) sau necirculate (Blue Ikes),.

Ce Ike de argint specificatiile Dolar?

diametru Moneda este 38.1 mm si cantareste 24.59 grame. Este compus din 0.800 de argint, 0.200 de cupru legat de 0.209 de argint. Agregate 60% de cupru si 40 de argint%. Greutatea sa Net este .3161 uncii de argint pur sau 9.841 de grame. Ea are o margine reeded.

De ce este în valoare de colectare

The Ike Silver Dollar va avea intotdeauna un loc special în inima oricarui colectionar de monede americane. A dolarului IKE 1971-1976 detine cea mai mare portretul unui presedinte, sau orice persoana reala pentru care conteaza, sa apara vreodata în mod regulat, Emiterea unei monede americane. De asemenea, este considerat foarte unic, deoarece este ultimul de dimensiunea traditionale mare de 38 mm dolar serie de argint.

Cum sa spun sa în valoare de

Identificarea valorii de al tau Ike Silver Dollar nu este la fel de usor cum crezi tu ca este. Trebuie sa în considerare factori ca an de baterea exact ce soi este, si, de asemenea conditie.

Cele mai multe de dolari din argint Ike sunt lovit în sus sau în stare uzate. În aceasta situatie, aceasta ar fi în valoare de doar valoare nominala sau, poate, un pic mai mult în baza continutului de argint. Dar chiar si cu asta, nu e mult, deoarece monedei este într-adevar nu a facut pâna de argint 90%.

Cei de dolari Ike de argint, care se afla în stare de stat Mint va avea o valoare mai mare, probabil în jur de $ 50 +, din nou, in functie de data, gradul exacte, si compania de clasificare.

Cei cu clasele mai mici, dar sunt necirculate poate costa inca tine despre 10 dolari sau mai mult. Cele care sunt circulat sunt, probabil, în valoare un dolari, daca nu le are pe cele rare, care comanda o prima. Aceste monede rare includ 1972 de tip 2, tip 3 si 1,976 de tip 1. Aceste monedele vinde pentru un pic peste valoarea sa fata.

Deci, desi de dolarul Ike a este într-adevar nu merita mai mult, ea poate fi înca un moneda distractiv pentru a colecta. Amintiti-va, acestea sunt ultimele monede dolar mari si grele produs in SUA, deci puteti pastra ca amintire pretuita.

No comments:

Post a Comment